Kledingkist J.F.H. Busking

 

Deze kist was van militair-administrateur J.F.H. Busking, geboren 1910, aangesteld tot reserve tweede luitenant per 1 januari 1932 en bevorderd tot eerste luitenant per 1 januari 1936, ingedeeld bij de 1e Compagnie Geneeskundige Troepen. 

 

 

Kledingkist J.H.W. Habermehl

 

Deze kist was van militair-administrateur luitenant J.H.W. Habermehl (Johannes Hendrik Wouter) geboren 1914, aangesteld tot reserve tweede luitenant per 1 januari 1936 en bevorderd tot eerste luitenant per 1 januari 1940, ingedeeld bij de Staf van het 5e Autobataljon van het Korps Motordienst.

 

 

Kledingkist, J.C.W. Verstege

 

Deze kledingkist is op naam van J.C.W. Verstege, geboren 1912, benoemd tot reserve tweede luitenant per 1 januari 1936 en ingedeeld bij het 16e Regiment Infanterie.

 

 

Kledingkist M.G.J. Beets

 

Deze kledingkist is op naam van M.G.J Beets. Dr. M.G.J. Beets was een reserve-tweede luitenant bij 3-1-24 RI en wordt genoemd in verslagen over de Nederlandse tegenaanval op de Grebbeberg. 

 

 

Kledingkist M.H.Jansen

 

Deze kledingkist is op naam van M.H. Jansen. Dhr Jansen werd geboren in 1910 en was volgens de naam- en ranglijsten dienstplichtig reserve 1e luitenant bij 18RI in 1936-1940.

 

 

Kledingkist G.J. Tielrooy, 5e Regiment Infanterie

 

Deze kledingkist is op naam van G.J. Tielrooy; na een carriére bij het K.N.I.L. werd hij in 1939 weer opgeroepen voor mobilisatie. Hij diende als reserve majoor aan het hoofd van II-27 RI, in Milheeze/vak Bakel van de Peel-Raamstelling. 

 

 

Kledingkist F. Scholten, 2-4 Regiment Veld Artillerie

 

Deze kledingkist, van een iets ander model,  is op het deksel voorzien van het opschrift 'Res. 2e Lt. F. Scholten 2-4 R.V.A.' Deze luitenant , geboren in 1902, was in de jaren '20 en '30 betrokken bij het 4e Regiment Veld Artillerie. Kort voor de oorlog werd hij bevorderd tot reserve kapitein. Hij was bij het 14e Regiment Artillerie aan het begin van de mobilisatie gelegerd rond Vianen, rond april 1940 verhuisde zijn onderdeel naar Numansdorp. Het foto-album van F. Scholten (geboren in Almelo) is opgenomen in de collectie van het Oorlogs- en Verzetsmuseum in Overloon. Zie hier een aantal door hem genomen foto's. 

 

 

Kledingkist 

 

Deze kledingkist is niet op naam. Daarentegen zijn er wel transportetiketten op de buitenzijde aanwezig waaruit blijkt dat de kist per trein is verzonden. Ook de beide sleutels zijn nog aanwezig.

Aan de binnenzijde van het deksel is een inhoudsopgave geschreven met potlood. Deze is ook weer doorgestreept. De volgende artikelen staan vermeld: pistool, helm, gasmasker, broodzak, paar sporen.

 

 

Kledingkist A.J. van Doorn, S.R.O.Lu.A.

 

Deze kledingkist is niet aan de buitenzijde voorzien van een naam. Er is nog wel een transport-etiket aanwezig. Ook de beide sleutels zijn nog aanwezig. Aan de binnenzijde van het deksel is een naam geschreven met potlood: A.J. van Doorn, S.R.O. Lu.A.. Bovendien is er een zeer duidelijk stempel van de maker van de kist. 

Van dhr. van Doorn is bekend dat hij later een rol speelde in de 'groep  Albrecht'. 

 

 

Kledingkist J.C. van der Brugge, Regiment Wielrijders

 

De kist van J.C. van der Brugge, vaandrig bij het Regiment Wielrijders in 1940. In de kist een label met de aanduiding dat hij was ingedeeld bij de 1e Compagnie van het Regiment Wielrijders. In de meidagen van 1940 vocht van der Brugge met zijn eenheid tegen een groep gelande Duitse militairen in het gebied tussen Zoetermeer, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs. Voor zijn aandeel werd hem na de oorlog het Bronzen Kruis toegekend.

Kledingkist W.R.H. van Aalderen

 

Deze kledingkist werd in het huis van de zoon van dhr. W.R.H. van Aalderen achtergelaten. Van Aalderen was voor zover bekend luitenant der genie en diende in o.a. Soerabaja.

 

 

Kledingkist J.H.Broersma

 

Deze kist werd door de inmiddels tot Luitenant-Kolonel bevorderde Broersma (geb. 5 dec. 1904) opnieuw gebruikt van 1948-1950 in Indië in zijn rol als commandant van de 4 Bataljon Garde Regiment Prinses Irene te Semarang. Onder de buitenste verflaag is nog de oorspronkelijke belettering zichtbaar van de vooroorlogse periode. Toen diende toenmalig reserve 1e luitenant Broersma als commandant in bij 2-II-1RI en maakte in 1940 rond Lisse-Oegstgeest-Wassenaar de meidagen in alle hevigheid mee.

 

 

Kledingkist J.J.Wagemans

 

Deze kist werd door de inmiddels tot Kapitein bevorderde Wagemans gebruikt in Indië, volgens de opschriften op de kist bij 1-2RVA als onderdeel van de C. Div 7 Dec. De 1e Infanterie Brigade groep was onderdeel van de 7 december divisie. 1-2RVA was ingedeeld bij de 1e Infanterie Brigade groep. Op de kist zijn twee emblemen te zien; links die van de 1e Infanterie Brigade groep en rechts die van 1-2RVA.

Voor de oorlog was de kist waarschijnlijk ook al in gebruik bij Wagemans. Hij werd in 1937 bevorderd tot 2e luitenant en  in 1939 bevorderd tot 1e luitenant bij het 10e regiment (motor) artillerie. 

Kledingkist J.P. van Baasbank

 

 Jacob Paulus van Baasbank werd geboren op 24 september 1908 in Apeldoorn. 

Hij vertrok op 26-11-1947 met de Kota Inten vanuit Rotterdam en kwam op 26-12-1947 aan in Tandjong Priok. Hij was toen CC van de 4e Compagnie van 5 PRI. Hij vertrok weer op 25-04-1950 vanuit Tandjong Priok met de General W.M. Black en meerde op 18-05-1950 om 08.50 uur af aan de Javakade in Amsterdam. Hij was toen nog steeds CC van de 4e Compagnie maar nu was het Regiment inmiddels bij KB benoemd tot Garde Regiment.